top of page
Nettverk 2024.jpg
Felles nettverksfrokost 17.04.24
Tidlig morgen onsdag 17.april møttes nettverkene til Bryne FK, Nærbø IL og Klepp IL til felles nettverksfrokost i 18.etasje hos Forum Jæren. Etter mingling, frokost og kaffe ble det først litt faglig påfyll fra Haver as før Egil Ø.Nærland ledet de daglige lederne i de respektive idrettslagene gjennom en paneldebatt om bredde vs toppidrett og utfordringer/fordeler det medbringer. 

Takk for at så mange av dere kom - vi gleder oss til å treffe dere igjen ved neste anledning!
987A3175.jpg
987A3173.jpg
987A3179.jpg
987A3191.jpg
987A3196.jpg
987A3209.jpg
987A3203.jpg
987A3201.jpg
987A3214.jpg
987A3219.jpg
987A3225.jpg
987A3229.jpg
987A3286.jpg
987A3245.jpg
987A3298.jpg
987A3287.jpg
987A3303.jpg
987A3302.jpg
987A3308.jpg
Fotballhallens første spadestikk
Fredag 22.mars møtte daglig leder Einar Auestad, salgs- og markedsansvarlig Sigrid Lode-Knutsen og representanter for fotballgruppa i Nærbø i IL opp på byggetomta til fotballhallen sammen med banksjef i Sparebanken Vest Ommund Braut, daglig leder/eier hos generalsponsor RISA Bjørn Risa og ordfører Andreas Bjorland - tre aktører som alle har vært viktige for at drømmen om fotballhall nå blir realitet! Sistnevnte fikk æren av å sette seg i maskinen og ta det offisielle spadestikket til det som skal bli den lenge etterlengtede fotballhallen på Nærbø. Vi gleder oss over at arbeidet endelig er i gang og til et yrende fotball-liv i Sparebanken Vest Arena - også når vinteren er på sitt sureste!

Takk til stormmakesmovies som fanget øyeblikket på film for oss!
Speed-dating med pylsa på kjøbet
At det å være en del av nettverket til Nærbø IL kan bære frukter fikk vi vist da artikkelen om samarbeidet mellom Nærbø IL og Sparebanken Vest for å gi de innsatte i Rødgata på Åna fengsel ble publisert. Og nettopp verdien av å være en del av vårt nettverk var tema da Nærbø IL inviterte til påskelunch i Edeståvå hos Håland kjøtt på Klepp onsdag 20.03.24

«Som vanlig» satte representantene for de forskjellige bedriftene der de ønsket da de kom inn i Håland kjøtts koselige stue. Men der ble de ikke sittende lenge – for salgs-og markedsansvarlig Sigrid Lode-Knutsen hadde helt andre planer for de 49 fremmøtte.

Tema for møtet var «speed-dating» - og hva gjør man på en date? Man snakker sammen for å bli kjent og for å sikre at møtet mellom medlemmene i nettverket ble matnyttig (vi var tross alt i en slakterbutikk) ble sammensettingen av gruppene styrt med Sigrids myndige hånd.

E56A9031.jpg
E56A9073.jpg
E56A9046.jpg

I første omgang ble gruppene lest opp og gruppert på hvert sitt bord fra 1 til 9. Den første oppgaven gikk ut på at alle på gruppa skulle beskrive seg selv og hva som var en god dag på jobb.

Etter 20 minutts summing rundt bordet var det på tide med en beinstrekk og litt luft, men først fikk alle utdelt et nummer. Neste bordsetning skulle de med samme nummer sette seg sammen – denne gangen var oppgaven å beskrive sin bedrift ut fra FNs bærekraftmål.

Nok en gang summet det godt rundt bordet før den siste gruppeoppgaven – her skulle fargen på tallet fra den andre oppgaven bestemme hvilket bord du havnet på og oppgaven var «Lag en meny over aktiviteter du ønsker å bli servert i nettverket» - intet mindre!

Mens praten gikk rundt bordet var slakter Idar Håland travelt opptatt med å fyre opp grillen på utsiden. Før servering fortalte han litt om historien til Håland Kjøtt og hvorfor han er så brennende opptatt av at mat ikke bare skal slukes på farten, men inntas sammen rundt et bord med fokus på hverandre og godt drøs. Hans samarbeidspartner, og daglig leder hos Håland Kjøtt, Monica Myrland Oliversen, hadde ved presentasjonsrunde i starten av nettverksmøtet satt søkelys på akkurat det sammen – viktigheten av å møte hverandre, utveksle meninger og bety noe for hverandre i hverdagen.

Og drøs rundt bordet mens tre typer pølser og hamburgere ble inntatt ble det – her var det lite skjermer å se og mye dørs og nettverksbygging – akkurat slik vi vil ha det i Nærbø IL sitt B2B nettverk.

Samfunnsansvar i et større perspektiv

I idretten teller vi poeng, målforskjell, treningstimer lagt ned, kilometer løpt og kilo løftet. Gjennom idrett og trening finner mange et felleskap og tilhørighet – et sted som kan kalles hjemme. Hvilken betydning kan den tilhørigheten ha for individet og dens navigering gjennom livet, særlig i de sårbare ungdomsårene? Det var temaet da Nærbø ILs nettverk møttes til førjuls-lunch i desember 2023.

Åna1.jpg

Salgs- og markedsansvarlig i Nærbø IL Sigrid Lode-Knutsen fortalte der om sin oppvekst – hvordan idretten, og å kunne gå på trening hadde reddet henne fra en vanskelig hverdag og gitt henne tilhørighet og tryggheten av at noen så henne. Den tryggheten tok hun med seg inn i sin tidligere jobb som betjent på Åna fengsel, noen få kilometer fra Sparebanken Vest Arena.

Sigrid Lode-Knutsen, salgs-og markedsansvarlig hos Nærbø IL, under julelunchen med Nærbøs nettverk 06.12.23

Sigrid Lode-Knutsen, salgs-og markedsansvarlig hos Nærbø IL, under julelunchen med Nærbøs nettverk 06.12.23

På nettverksmøtet fikk sponsorer og samarbeidspartnere ikke bare bli kjent med Sigrid -de fikk også møte noen av hennes tidligere kollegaer og innsatte fra Åna fengsel. De fortalte om viktigheten av å kunne være fysisk aktiv i en monoton hverdag og viste de fremmøtte hvilke treningsfasiliteter som fantes for de innsatte. Gammelt utstyr, dårlige bygninger og små forhold preget treningsmulighetene.

Etter nettverksmøtet dannet det seg et krysningspunkt mellom Åna fengsel sin drøm om bedre treningsfasiliteter og Nærbø ILs ønske om å bidra bredere i nærsamfunnet – prosjekt «Treningsrom for innsatte» ble født, og en søknad om midler til å gjennomføre prosjektet ble levert Sparebanken Vest fra Nærbø IL.

Rødgata, det åpne soningstilbudet på Åna fengsel, består av flere småhus og tilhørende garasjer

I Sparebanken Vest satt banksjef Ommund Braut og Tommy Sletten som begge hadde blitt beveget og følt på behovet for å hjelpe etter nettverksmøtet i desember. Nå fikk de sjansen – søknaden til prosjekt «Treningsrom for innsatte» ble innvilget 500.000,-

Fredag 15.mars tok banksjef Braut, sammen med Nærbø ILs Sigrid Lode-Knutsen, med seg en stor sjekk til Åna fengsel der de fikk møte noen av ansiktene bak prosjektet og offisielt overlevert sjekken fra Sparebanken Vest.

Fengselsleder på Åna Fengsel Leif Magne Viste, fengselsbetjent og prosjektansvarlig Signe Marie Abelsnes, Sigrid Lode-Knutsen Nærbø IL og fengselsbetjent Arild Vigre mottok sjekken på 500000,- fra banksjef Ommund Braut sammen med to av de innsatte i Åna fengsel fredag 15.03.24

Allerede påfølgende mandag stod snekkerlærlinger fra Åna fengsel klar til å starte renovasjon/oppussing av lokaler i Rødgata, fengselets åpne avdeling. Under kyndig ledelse av byggfaglærer Edvin Berg fra Bryne Videregående Skole, avdeling Åna, skal de gjøre rommene klar for installering av nytt treningsutstyr. Slik vil prosjektet ikke bare fornye treningsfasilitetene til de innsatte, det vil også gi verdifull læring innen planlegging, gjennomføring og arbeidserfaring.

Gjennom «Prosjekt Nytt Treningsrom» ønsker Nærbø IL og deres samarbeidspartner Sparebanken Vest å understreke viktigheten av å ta et samfunnsansvar, ikke bare for de som finner sin tilhørighet i idrettslaget, men også for de som faller utenfor samfunnet oppsatte normer. Som fengselsleder Leif Magne Viste sa «Vi setter stor pris på engasjementet idrettslaget og Sparebanken Vest viser for de innsatte og håper dette prosjektet kan sette i gang ringvirkninger også utenfor vår region».

Nærbø IL er glade for at de på sin måte har kunnet bidra til et prosjekt som kan utgjøre en stor forskjell i hverdagen til de innsatte i Åna fengsel. Vi gleder oss til å se det ferdige resultatet når de to prosjektansvarlige betjentene Signe Marie Abelsnes og Arild Vigre, sammen med lærer i byggfag Edvin Berg og hans lærlinger kan erklære «Prosjekt Treningsrom for innsatte» ferdigstilt.

Fengselsleder Leif Magne Viste viste frem eksisterende treningsfasilitetene til banksjef Ommund Braut

Nettverksturen til vinteren går til Spania!

Våre årlige nettverksturer er viktige, kanskje den viktigste arenaen vi har sammen med dere nettverkspartnere. Turen arrangeres av klubben i samarbeid med Travelevent AS. Her har vi mulighet til å være sammen i uformelle rammer flere dager. Dette gjør at vi får rikelig mulighet til å bli godt kjent, og utvikle relasjoner som kan og skal brukes til å skape forretning med og for hverandre.

 

Årets utenlandstur går til Castelldefels i Spania torsdag morgen, med retur søndag. Castelldefels med sine 60.000 innbyggere ligger en kort busstur fra flyplassen, 18 kilometer fra Barcelona city. Hotellet Playafels hvor vi skal bo ligger i umiddelbar nærhet til stranden.

Her skal vi tilbringe helgen med god mat og sosiale aktiviteter.

Linken til påmelding til nettverksturen er nå live - du kan melde deg turen til Spania (31.oktober-3.november 2024) her

Nettverksfrokost 21.02.24

 

Nærbø Ils nettverk var samlet til nettverks-frokost i generalsponsor Risa sine lokaler på Bjorhaug tidlig om morgenen onsdag 21.02.24. Her ble de møtt med et bugnende frokostbord med egg, bacon og masse godt brød og pålegg – og kaffe selvsagt – som sørget for en god start på dagen. 

Etter en halvtime med godt drøs rundt bordene i

kantina forflyttet vi oss opp til Risas amfi i andre

etasje.

Her ønsket daglig leder Einar Auestad

velkommen og kunne

informere de fremmøtte om at Nærbø

Idrettslag sitt regnskap i 2023 går i pluss,

en gledelig nyehet etter fjorårets røde tall.  

At vi var samlet hos Risa i samarbeid med Sparebanken Vest var ikke en tilfeldighet. Risa, Sparebanken Vest og Nærbø IL har inngått et trekantsamarbeid der de sammen skal jobbe for å skape gode øyeblikk og begeistring og glede for både liten og stor på Nærbø. En komitee bestående av Bjørn Risa fra Risa, Oddmund Braut fra Sparebanken Vest og Einar Auestad pluss Sigrid Lode-Knutsen fra Nærbø Idrettslag skal sammen jobbe for å skape små og store eventer gjennom året med fokus på både bredde og elite i Nærbø Idrettslag.  

I bunn av samarbeidet ligger Risa sitt skifte av banktjenester til Sparebanken Vest – akkurat i vårt B2B-nettverk sin ånd. Risa som en stor aktør i sitt felt vil gjennom sin bankforbindelse med Sparebanken Vest bidra til å øke merkevarekjennskapen til banken i hele Rogaland.   

Nærbø IL vil fremover øke fokus på og bli enda bedre på nettverksbygging, at våre samarbeidspartnere kan inspirere hverandre og pushe hverandre og samarbeide.  Lagspill viktig også utenom idrettsbanen - sammen blir vi gode og kan bidra til at både bredde og elite, og bygda Nærbø, kan fortsette å oppleve «stolte øyeblikk! 

Både Sparebanken Vest og Risa kommer fra et 2023 med rekordresultat – og begge partene er store bidragsytere til Nærbø Idrettslag. Det setter vi utrolig stor pris på og gleder oss til å jobbe enda tettere sammen i trekantsamarbeidet for fortsatt å løfte Nærbø. 

Styreleder Åsulv Salte oppsummerte et utfordrende, men positivt år med plussresultat etter rekordomsetning, noe blant annet kioskdriften og dugnads-innsatsen der bidrar til. Etter et interessant og givende år gir Åsulv seg som styreleder, men er full av optimisme for idrettslagets fremtid.  

Innebandyleder Viktor Andersson snakket varmt om stoltheten i å tilhøre et fellesskap som idrettslaget er og viktigheten av å ha et lavterskeltilbud til de som ikke finner seg til rette i fotball- eller håndballgruppa. Mandagen på Bø er det innebandyen som har halltid og her kan du komme innom når det passer deg. Innebandyen har i dag kun herrelag i seriesystemet, men har et ønske om å tilby damelag også om det flere kan bli med på trenersiden.  

 

Trond Knutsen oppsummerte håndballåret

2023 både for bredde og elite. Han trakk

frem de store guttekullene fra 2016 og 2017

og at håndballagene til idrettslaget konkurrerer

både lokalt, regionalt og i toppen nasjonalt.

Det medfører også reisekostnader

som kan være en utfordring og han oppfordret

nettverket til å melde fra om de har småjobber

som kan tas på dugnad for diverse lag.

I januar arrangerte også håndballen for første gang turnering i REMA1000-hjerteligaen

og han oppfordret alle til å komme innom på lignende arrangement i fremtiden for å se idrettsglede i sin reneste form.  

 

Fotball-leder Harald Ulriksen slapp til som sistemann og kunne melde at i motsetning til meldinger fra fotballen generelt vokser fotballgruppa i Nærbø IL. Fotballgruppa har valgt å sette spesielt fokus på jentefotballen, med Elisabeth Terland som lokal rollemodell. For første gang blir det denne sesongen meldt opp lag opp til J-17. På guttesiden stiller Nærbø IL med både G15-G17 og G19 lag i tillegg til A-laget, der flere 15-åringer i fjor fikk sine første a-lagskamper. Til slutt med fokus satt på bygging av fotballhall. De fremmøtte fikk se en enkel tegning av hallen med en kostnadsramme på 16.6 millioner eks moms, men inkludert kostnaden for rekkefølgekravene.

 

Behovet for dugnadshjelp for å få opp hallen er stort og Nærbø IL ber de som føler de kan bidra med håndhjelp, maskinhjelp og annet å ta kontakt. En grovskisse for fremdrift av planen ser slik ut:

Mars – graving, 1.3 millioner i dugnad 

April – betongarbeid, 700.000 i dugnadsarbeid 

August – hall monteres 

September – kunstgress legges og lys monteres. Kunstgresset vil bruke olivenkjerner i stedet for gummigranulat.  

Oktober – åpning av hallen.  

 

Vi takker alle sammen for fremmøtet – tusen takk for deres bidrag til nettverket og idrettslaget gjennom 2023. Vi ser frem til nye aktiviteter og samlinger sammen gjennom 2024.

E56A8293.jpg
bottom of page